Graaco Logistcs 4 u

Grenzenlose Qualität in:

Supply Chain Management

Warehousing &

Multimodaler Transport
Graaco B.V.
De Mars 1

7742 PT Coevorden
Postfach 159
7740 AD Coevorden
T: +31 524 594 444
F: +31 524 594 491
E: info@graaco.nl

Allgemeine

Graaco stelt adjunct-directeur aan

Juni 2018

Per 1 juli 2018 stelt logistiek dienstverlener Graaco in Coevorden Dick van de Laar aan als adjunct-directeur.

Op directieniveau krijgt Dick de verantwoordelijkheid over alle operationele aangelegenheden. Hij voert directie samen met algemeen directeur Ben Blog.

Dick heeft ruime ervaring in de logistieke dienstverlening. Hij heeft diverse managementfuncties bekleed bij o.a. Exel, TNT Logistics en DHL. De afgelopen 7 jaren was hij werkzaam voor de H&S groep, laatstelijk als Business Unit Director bij H&S Coldstores in Beneden-Leeuwen.

Met de aanstelling van Dick bereidt Graaco zich voor op de grote uitdagingen van de komende tijd, zoals digitalisering, duurzaamheid, synchromodaliteit en het ontwikkelen van nieuwe diensten op het gebied van Freight Management en Value Added Logistics.

Ter informatie: Graaco is in september 2009 in Coevorden opgericht. Het profileert zich als een toonaangevende logistieke dienstverlener en richt zich op productie- en handelsbedrijven. Het bedrijf ligt dicht bij de A28, A37 en de Duitse A31. Ook is het rechtstreeks verbonden aan het Nederlandse en het Europese spoorwegennet. Graaco beschikt in Coevorden over 200.000 m2 grondoppervlakte, waarvan 70.000 m2 is bebouwd met een GrainTerminal en met warehouses, geschikt voor vele vormen van Value-AddedServices.

Lees hier het hele persbericht: Persbericht-Graaco-stelt-adjunct-directeur-aan-280618.pdf

Klanten vertellen

Augustus 2016
Edwin Suijkerbuijk, Manager Customer Service & Logistics van Sensus:
“3 jaar geleden zijn wij met Graaco gestart door een deel van onze voorraad bij hun in opslag te nemen.

In 2015 hebben wij een tender uitgeschreven met als doel onze voorraad te centraliseren en een actueel beeld te krijgen van de markt. Er hebben diverse bedrijven deel genomen aan deze tender waarbij onze keuze is gevallen op Graaco. Wij hebben een 5 jarige overeenkomst met hen afgesloten.

Graaco heeft aangetoond een hoge kwaliteit van dienstverlening tegen marktconforme condities aan te kunnen bieden door middel van flexibiliteit en een zeer goede service, daarom is Graaco voor ons een zeer betrouwbare partner! Uiteindelijk heeft het enthousiasme van de medewerkers “chauffeurs, magazijn- en kantoormedewerkers” zoals wij dat de afgelopen jaren binnen Sensus hebben ervaren een belangrijke rol gespeeld bij het maken van onze keuze.

Deze 5 jarige samenwerking biedt volop kansen en mogelijkheden om samen met Graaco de komende jaren onze Supply Chain verder te optimaliseren. Ik zie het aangaan van deze overeenkomst dan ook als het succes van onze samenwerking de afgelopen jaren.

Graaco verwerft AEO-status

Mei 2016

Graaco-uitreiking-AEO-260516Op 26 mei heeft logistiek dienstverlener Graaco het AEO certificaat in ontvangst mogen nemen en is hierdoor als een Authorized Economic Organization erkend.

Binnen de internationale goederenstromen (supply chains) worden steeds strengere veiligheidseisen gesteld. Graaco heeft vele security maatregelen genomen. Alle medewerkers, gedetacheerden en uitzendkrachten hebben speciale Security Awareness trainingen gevolgd.

Betrouwbare bedrijven die zich houden aan hoge veiligheidseisen krijgen, na controle door de douane, de Authorized Economic Operator (AEO-S) status. Ben Blog, Algemeen Directeur van Graaco merkt op, dat “ het verwerven van de AEO status past in het beleid van Graaco om te voldoen aan de eisen op het gebeid van veiligheid en zekerheid. AEO is een
mooie toevoeging aan de al eerder verkregen certificeringen ISO 9001, ISO 22.000, GMP+, HACCP en SKAL”.

Op de foto ontvangt Algemeen Directeur van Graaco Ben Blog het certificaat uit handen van de heer Gjildert van der Velde, teamleider van Team Toezicht Bezwaar en Beroep van de Nederlandse douane.

Graaco en Sensus (onderdeel van Royal Cosun) tekenen een 5-jarige samenwerkingsovereenkomst

Persfoto overeenkomst Graaco en Sensus 020316Graaco heeft een 5-jarige overeenkomst met Sensus gesloten. Het betreft de warehousing van alle verpakte eindproducten van Sensus.

De producten worden door Graaco vervoerd vanuit de productielocatie in Zwolle. In Coevorden worden de producten in opslag genomen in speciale foodgrade warehouses van Graaco, voorzien van stellingen. De opslag vindt plaats onder de hoogste eisen, die door Sensus aan de opslag van levensmiddelen worden gesteld (ISO 22.000 en HACCP). Vanuit Coevorden worden de producten synchromodaal naar alle hoeken in de wereld gedistribueerd, veelal via de haven van Rotterdam.

Edwin Suijkerbuijk, Manager Customer service & logistics van Sensus” “3 jaar geleden zijn wij met Graaco gestart met een beperkt deel van onze voorraad. Binnen heel Sensus zijn we zeer enthousiast over alle lagen binnen Graaco: onze contactpersonen op kantoor, de chauffeurs en de warehousemedewerkers. Dit heeft een grote rol gespeeld bij ons besluit om Graaco onze logistiek voor de komende 5 jaar toe te vertrouwen. Daarnaast heeft Graaco aangetoond een hoge kwaliteit van dienstverlening tegen marktconforme condities aan te kunnen bieden”.

Ben Blog, algemeen directeur van Graaco is heel enthousiast. “Deze overeenkomst past volledig in onze strategie om een sterke positie op te bouwen in de Food- en Feed sector. Sensus is een belangrijke partner voor Graaco in onze ALECC-formule” (AGRO Logistiek en Expert Centrum Coevorden) en wij groeien graag met onze klanten mee”.

Ter informatie:

Sensus B.V., onderdeel van Royal Cosun, is producent en distributeur van het functionele ingrediënt inuline, een voedingsvezel voortkomend uit de natuurlijke grondstof cichorei. Sensus richt zich op de voedingsmarkt en met name op innovatieve producten die de darmgezondheid bevorderen of dienen als suiker- of vetvervangers.

Meer informatie is te vinden op: //www.inspiredbyinulin.com/

Graaco is in september 2009 in Coevorden opgericht. Het profileert zich als een toonaangevende logistieke dienstverlener en richt zich op productie- en handelsbedrijven. Het bedrijf ligt dicht bij de A28, A37 en de Duitse A31. Ook is het rechtstreeks verbonden aan het Nederlandse en het Europese spoorwegnet. Graaco beschikt nu in Coevorden over 200.000 m2 grondoppervlakte, waarvan 70.000 m2 is bebouwd met warehouses en installaties voor (her-)verpakken, zeven en mengen (rework). Ook beschikt Graaco over een GrainTerminal, die rechtstreeks met het spoornetwerk verbonden is. Meer informatie is op //www.graaco.nl te vinden.

Voor de redactie: Op bijgevoegde foto staan de heren Blog (Graaco), Suijkerbuijk (Sensus), Verkamman (Sensus) en Schrijver (Graaco) (v.l.n.r.) in een warehouse van Graaco in Coevorden.

Niet voor publicatie: Nadere informatie is te verkrijgen bij Graaco B.V. Ben Blog/Nicole Thijs via 0524-594450 of nthijs@graaco.nl

Donatie Graaco

December 2015
Ook dit jaar hebben wij gemeend geen kerstgeschenken te sturen, maar om een bedrag aan een goed doel te doneren. Dat is dit jaar de Nierstichting. Dankzij dit type donaties is er gestart met de bouw van de eerste, werkende laboratoriumversie van de draagbare kunstnier. In 2016 wordt hier verder mee getest en wordt onderzocht op welke wijze het gebruiksgemak kan worden vergroot en de impact van thuisdialyse op het leven van de patiënt kan worden geminimaliseerd.

Voor de redactie: Op bijgevoegde foto staan de heren Blog (Graaco), Suijkerbuijk (Sensus), Verkamman (Sensus) en Schrijver (Graaco) (v.l.n.r.) in een warehouse van Graaco in Coevorden.

Niet voor publicatie: Nadere informatie is te verkrijgen bij Graaco B.V. Ben Blog/Nicole Thijs via 0524-594450 of nthijs@graaco.nl

Avebe en Graaco lanceren een nieuwe railshuttle

Lancering-shuttle-Avebe-&-Graaco-241115Zetmeelaardappel coöperatie Avebe en Logistiek Dienstverlener Graaco lanceren een nieuwe railshuttle. Twee keer per week rijdt in de aardappelcampagneperiode een trein met 42 containers tussen Karstädt (voormalig Oost-) Duitsland en Coevorden. De lading bestaat uit aardappelzetmeel, dat in de fabrieken van Avebe in Dallmin en Lüchow wordt geproduceerd. Met deze shuttle tussen Karstädt en Coevorden wordt per jaar 320 ton CO2
bespaard. Een hoeveelheid waar 10.000 bomen een jaar lang voor moeten groeien. Op de bijgevoegde foto lanceren Edwin de Jonge, Director Supply Chain Management van Avebe en Ben Blog, Algemeen Directeur van Graaco, de nieuwe shuttle. De exploitatie van de spoorverbinding is in handen van Eisenbahngesellschaft Potsdam mbH (EGP) en de Bentheimer Eisenbahn AG (BE). EGP verzorgt het traject tussen Karstädt en Bentheim en de BE verzorgt het traject tussen Bentheim en Coevorden. De BE is de enige buitenlandse spoorwegmaatschappij die op Nederlands grondgebied een eigen spoorlijn exploiteert.

Edwin de Jonge, Director Supply Chain Management van Avebe, is enthousiast: “Avebe heeft in haar duurzaamheidsdoelstellingen opgenomen dat de CO2 uitstoot met 25% moet zijn afgenomen in 2018. Om dit doel te bereiken worden maatregelen genomen in zowel het productieproces als in logistiek Vervoeren doet Avebe dus zo duurzaam mogelijk. Bij grote afstanden worden treinen en schepen in plaats van vrachtwagens ingezet. De afgelopen
jaren heeft Avebe op deze manier structureel al ruim een miljoen kilometer bespaard.” Ben Blog, Algemeen Directeur van Graaco, zegt zeer verheugd te zijn met dit nieuwe concept dat de samenwerking tussen Avebe en Graaco nog verder versterkt. “Met de lancering van deze shuttle wordt wederom aangetoond, dat railverbindingen van en naar Coevorden uiterst kostenefficiënt en duurzaam zijn. De shuttle vervangt 1.000
vrachtwagenritten tussen (Oost) Duitsland en Nederland en draagt daarmee bij aan een schoner milieu”.

Ter info:
Coöperatie Avebe U.A. is een coöperatie van 2.500 akkerbouwers uit Nederland en Duitsland. De zetmeelaardappelen van deze leden worden jaarlijks verwerkt tot hoogwaardige ingrediënten op basis van aardappelzetmeel en –eiwit, waar ze wereldwijd toegevoegde waarde bieden in voeding maar ook in industriële toepassingen. Zij werkt voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe mogelijkheden en toepassingen op basis van zetmeelaardappelen en richt zich op duurzame continuïteit. Het bedrijf heeft 1.300 medewerkers en productielocaties in Nederland, Duitsland en Zweden en heeft verkoopkantoren in de Verenigde Staten, Europa, Azië en het Midden- Oosten. Het
hoofdkantoor staat in Veendam.
Meer informatie is te vinden op www.avebe.com.
Logistiek Dienstverlener Graaco B.V. is in september 2009 in Coevorden opgericht. Het profileert zich als een toonaangevende logistieke dienstverlener en richt zich op productie en handelsbedrijven. Het bedrijf ligt dicht bij de A28, A37 en de Duitse A31. Ook is het rechtstreeks verbonden aan het Nederlandse en het Europese spoorwegennet. Graaco beschikt in Coevorden over 200.000 m2 grondoppervlakte, waarvan 56.000 m2 is bebouwd met een GrainTerminal en warehouses, geschikt voor vele vormen van ValueAdded-Services.

Meer informatie is op: www.graaco.nl te vinden.
Bijlage: Foto van de lancering van de nieuwe railshuttle van Avebe en Graaco.
Niet voor publicatie: Nadere informatie is te verkrijgen bij Avebe U.A., Mevr. J. Katerberg,
via 0598-662026.
Of Graaco B.V. Ben Blog/Nicole Thijs via 0524-594780 of nthijs@graaco.nl
Veendam, Coevorden; 24 november 2015.

Graaco verwerft status douane-entrepot

September 2015
Sinds september 2015 beschikt Graaco over een eigen douane entrepot, type C, met volledige Douane begeleiding! Als goederen van buiten de EU komen kunt u ervoor kiezen om ze direct bij de douane voor invoer aan te bieden, of om ze ‘onder douane’ op te slaan. Dat betekent dat u nog niet direct invoerheffingen hoeft te betalen, of zelfs helemaal niet als u de goederen vervolgens weer exporteert. Daarmee vergroot u de liquiditeit van uw bedrijf en blijft u extra flexibel.
Graaco is één van de weinige logistieke dienstverleners met een eigen douane entrepot, waarin u de goederen onder die omstandigheid kunt opslaan. Laat ons dus uw transport en warehousing verzorgen. Stel de officiële invoer van uw goederen uit en betaal de invoerheffingen later.

  • Voorkom de heffingen als u uw handelswaar weer wilt exporteren
  • Wij zijn in het bezit van een eigen entrepot vergunning
  • Naast de opslag kunnen we het gehele logistieke proces voor u verzorgen
  • Voorkomen van invoerheffingen? Sla uw vracht op in ons douane entrepot

Met ons douane entrepot voorkomt u veel onnodige kosten!

Daarmee loopt uw logistieke operatie gesmeerd en houdt u meer tijd over voor wat u het liefste doet: ondernemen.

Graaco breidt haar Agrologistiek Centrum met 5.000m2 uit

September 2015
Graaco breidt haar Agrologistiek Centrum in Coevorden uit. Een nieuw warehouse van 5.000m2 is per 1 september 2015 in gebruik genomen.
Dit warehouse is foodgrade gebouwd en voldoet aan de strenge eisen, die aan de opslag van levensmiddelen worden gesteld. Ook is het een multimodaal warehouse, want het is voorzien van een directe spooraansluiting, zodat West-Europese havens en continentale bestemmingen ook per rail kunnen worden bediend.
Lees hier het persbericht: Persbericht Persbericht – Graaco breidt Agrologistiek Centrum uit

Graaco-breidt-Agrologistiek-Centrum-uit

Audit ISO 9001 en 22000

Februari 2015
Wij zijn wederom met succes geauditeerd voor de ISO 9001 en 22000 norm.

Graaco vernieuwt wagenpark met vijf nieuwe DAF XF trekkers

Coevorden, oktober 2014
Onlangs werden vijf DAF trekkers overhandigd door Reinder Dorenbos, verkoper bij Sent Waninge,
aan drs. Ben Blog, Managing Director van Graaco. De chauffeurs van Graaco in Coevorden hadden
een belangrijke stem bij de keuze van het vernieuwde wagenpark, en kozen voor het merk DAF.

Lees hier het persbericht: Persbericht DAF-Graaco nov 2014

IMG_9981 2030 300dpi final

Graaco viert 5 jarig bestaan

Coevorden, 7 september 2014
Logistiek dienstverlener Graaco uit Coevorden bestaat vandaag, 7 september 2014, exact 5 jaar. Afgelopen zaterdagavond is dit eerste lustrum door alle medewerkers en partners gevierd. Graaco is in 2009 gestart met 25 medewerkers. Nu geeft het bedrijf aan ca. 110 mensen werk, met inbegrip van uitzendkrachten en externe vervoerders. Ben Blog, algemeen directeur, bedankte de medewerkers voor hun enorme inzet en betrokkenheid. “Dat is de basis van ons succes en klanten weten dit te waarderen. Elk jaar zijn we gegroeid omdat bestaande klanten ons meer werk gunnen en omdat we ieder jaar nieuwe klanten mogen begroeten.”

Graaco-viert-5-jarig-bestaan

Foto: Algemeen Directeur Ben Blog (l) ontvangt uit handen van Manager Operations Niesco Hemmen, namens alle medewerkers van Graaco, een kunstwerk met de zeer toepasselijke titel “Samen de zaak van de grond tillen”.

GrainTerminal van Graaco officiëel in gebruik


Coevorden, 23 oktober 2013 – Cees ’t Hart, boegbeeld van de Topsector Agri & Food, opent vandaag de multimodale GrainTerminal van Graaco in Coevorden. De nieuwe terminal is rechtstreeks aangesloten op het Nederlandse en het Duitse spoornet. Graaco heeft in nauwe samenwerking met Glencore, het grootste grondstoffenbedrijf in de wereld, de GrainTerminal, met een opslagcapaciteit van 15.000 ton graanproducten, ontwikkeld.

GT 3 GT 2 GT 1

Graaco viert 4 jarig bestaan

september 2013
Graaco bestaat 4 jaar en dat werd gevierd met overheerlijk gebak

graaco4jaar

Coevorden, 23 oktober 2013 – Cees ’t Hart, boegbeeld van de Topsector Agri & Food, opent vandaag de multimodale GrainTerminal van Graaco in Coevorden. De nieuwe terminal is rechtstreeks aangesloten op het Nederlandse en het Duitse spoornet. Graaco heeft in nauwe samenwerking met Glencore, het grootste grondstoffenbedrijf in de wereld, de GrainTerminal, met een opslagcapaciteit van 15.000 ton graanproducten, ontwikkeld. Meer informatie treft u in het bijgevoegde persbericht aan. Nadere informatie is te verkrijgen bij Graaco B.V., Ben Blog/Nicole Thijs via 0524-594780 of nthijs@graaco.nl U kunt ook meer informatie vinden op: www.graaco.nl Fotobijschrift: Cees ´t Hart, boegbeeld van de sector Agri & Food, tevens topman van FrieslandCampina (links) opent de Graaco GrainTerminal samen met Ben Blog Algemeen Directeur van Graaco.

Uniek kwaliteitscertificaat

maart 2013
Graaco heeft een uniek kwaliteitscertificaat behaald! ISO 22000 is de nieuwste internationale kwaliteitsstandaard voor bedrijven, die activiteiten verrichten in de levensmiddelenindustrie. Nog maar weinig logistieke dienstverleners beschikken over dit certificaat. Lees hier het persbericht: Persbericht Uniek kwaliteitscertificaat Graaco

GMP+

November 2012
In november 2012 zijn onze GMP processen opnieuw geauditeerd. Deze audit hebben wij met goed resultaat afgesloten.

Start van de nieuwbouw van de Graaco GrainTerminal op 11 oktober 2012

oktober 2012

De maïs uit Oost-Europa komt nu nog symbolisch uit de lucht vallen, maar komt straks automatisch vanuit spoorwagons in de nieuwe terminal van Graaco Coevorden

Lees hier het persbericht: Persbericht Graaco bouwt multimodale Grainterminal voor Glencore 11 okt. 2012

Graaco viert 3 jarig bestaan

september 2012
Graaco bestaat al weer 3 jaar en dat werd gevierd met een heerlijke Drentse krentewegge, zie foto.

Bedrijfsfeest Graaco

mei 2012
Op 16 mei 2012 hebben wij ons 2,5 jarig bestaan gevierd. Zie bijgaande foto van het buffet bij het Turfcafé in Schoonebeek.

Graaco breidt uit met Multimodaal Warehouse

april 2012
Graaco heeft een uniek multimodaal warehouse in gebruik genomen. In het nieuwe warehouse van 1.500 m2 ligt een spoorlijn, waardoor wagons in het warehouse kunnen worden geladen en gelost.
//www.rtvdrenthe.nl/nieuws/spoorlijn-bedrijfshal-graaco-coevorden

Graaco verkrijgt een uniek certificaat

oktober 2011
Deze week heeft logistiek dienstverlener Graaco uit Coevorden de GMP+ certificering behaald voor haar nieuwe verpakkingsinstallatie.  Hiermee heeft zij bereikt , dat zij voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van afvullen, verpakken en de op- en overslag activiteiten voor zowel levensmiddelen als diervoeders. Er zijn maar weinig logistieke dienstverleners, die hier ook aan voldoen. Klik hier voor het persbericht: Persbericht Graaco verkrijgt uniek certificaat okt. 2011

Verpakkingsinstallatie in gebruik genomen

September 2011
Graaco heeft op 8 september 2011 de gloednieuwe verpakkingsinstallatie in gebruik genomen. Een artikel hierover staat in het Nieuwsblad Transport van 16 september, zie Nieuwsblad.verpakkingsinstallatie.

Graaco viert 2-jarig bestaan

7 september 2011
Op 7 september 2011 bestond Graaco 2 jaar. Dit heuglijke feit werd gevierd met een heerlijke Drentse krentenstoet. Op de foto staan van links naar rechts Johan van der Helm (Norit), Edwin Schrijver (Graaco), Ben Blog (Graaco) en Jan Duursma (Norit).

Nieuwe trailer Graaco

Juli 2011
De eerste eigen Graaco-trailer is afgelopen week feestelijk onthaald. De truck is voorzien van het eigen logo en is dus op de Nederlandse wegen te aanschouwen. Het blijft niet bij één trailer, binnenkort zijn er tien stuks. Klik op de link voor het persbericht en de foto.//www.coevordenhuisaanhuis.nl/?n_id=202993&s_id=556

Graaco bouwt Agrologistiek Centrum

Juni 2011
De eerste silo van een aantal silo`s is geplaatst op het terrein van Graaco in Coevorden. Deze silo is onderdeel van een nieuw Agrologistiek Centrum. Persbericht Graaco bouwt Agrologistiek Centrum.doc

Graaco bij RTV Drenthe

“Het bedrijf Graaco bouwt momenteel een nieuwe fabriek in Coevorden voor de verpakking van gluten in kleine zakken”
Luister hier naar het interview van RTV Drenthe: //www.rtvdrenthe.nl/nieuws/62266/graaco-bouwt-fabriek-in-coevorden

Eska Graphic Board en Graaco B.V. sluiten overeenkomst

December 2010
Persbericht

Graaco in het blad ‘Logistiek’

Oktober 2010
Begin oktober heeft Dhr. Blog een interview gegeven voor het blad “Logistiek”. Lees hier het artikel. De reportage

Verhuizing

21 oktober 2010
De verhuizing naar ons hoofdkantoor is een feit !  Sinds begin oktober zijn alle medewerkers werkzaam in ons prachtige gebouw aan de Mars.

GMP+

September 2010
In september 2010 zijn wij GMP geauditeerd. Deze audit hebben wij met goed resultaat afgesloten, waardoor wij per direct GMP+ gecertificeerd zijn, iets waar we erg trots op zijn. GMP+ certificaat

Graaco viert 1-jarig bestaan

7 september 2010
Op 7 september 2009 is Graaco begonnen als logistiek dienstverlener in Coevorden. Vandaar dat Graaco op 7 september 2010 haar 1-jarig bestaan vierde wat voor de directie een reden was om even bij stil te staan. De werknemers kwamen bij elkaar en werden toegesproken door algemeen directeur dhr Blog welke na de toesprak namens de directie een heerlijke taart aanbood.

Graaco eigenaar onroerend goed

7 juni 2010
Graaco heeft het onroerend goed in Coevorden verworven. Op het Europark in Coevorden beschikt de logistieke dienstverlener thans over 220.000 m2 grond, 70.000 m2 opslagruimte en 3.600 m2 kantoorruimte. Op 7 september 2009 is Graaco gestart en heeft toen een gering deel van het onroerend goed gehuurd. Nu het gehele complex in bezit is, kunnen de relaties nog beter worden bediend op het gebied van multi-modaal vervoer (weg, rail, barge) en warehousing/value added logistics.
Artikel Dagblad van het Noorden mei 2010 Interview KNV Transportvisie april 2010 april 2010 Logistiek.nl september 2009 Nieuwsblad Transport september 2009

Avebe und Graaco lancieren einen neuen Rail-Shuttle

Lancering-shuttle-Avebe-&-Graaco-241115Die Kartoffelstärke Genossenschaft Avebe und der Logistik Dienstleister Graaco lancieren einen neuen Rail-Shuttle. Zwei Mal pro Woche fährt in der Kartoffelsaison ein Zug mit 42 Containern zwischen Karstädt (ehemalig Ost-Deutschland) und Coevorden. Die Ladung besteht aus Kartoffelstärke, die in den Fabriken von Avebe in Dallmin und Lüchow produziert wird. Mit diesem Shuttle zwischen Karstädt und Coevorden werden pro Jahr 320 Tonnen CO2 eingespart. Eine Menge für die 10.000 Bäume ein Jahr lang wachsen müssen. Auf dem beiliegenden Foto geben Edwin de Jonge, Direktor Supply Chain Management von Avebe und Ben Blog, Geschäftsführer von Graaco, das Startzeichen für den neuen Shuttle-Zug. Die wirtschaftliche Nutzung der Eisenbahnverbindung liegt in den Händen der Eisenbahngesellschaft Potsdam mbH (EGP) und der Bentheimer Eisenbahn AG (BE). EGP kümmert sich um die Strecke zwischen Karstädt und Bentheim und BE um die Strecke zwischen Bentheim und Coevorden. Die BE ist die einzige ausländische Eisenbahngesellschaft, die auf niederländischem Grundgebiet eine eigene Bahnlinie betreibt. Edwin de Jonge, Direktor Supply Chain Management von Avebe, ist begeistert: „Avebe hat in seine Nachhaltigkeitsziele aufgenommen, dass der CO2-Ausstoß bis 2018 um 25% abgenommen haben muss. Um dieses Ziel zu erreichen, werden sowohl Maßnahmen im Produktionsbereich wie im logistischen Transport getroffen, Avebe ist also so nachhaltig wie nur möglich tätig. Bei großen Abständen werden Züge und Schiffe anstelle von LKW‘s
eingesetzt. In den vergangenen Jahren hat Avebe auf diese Weise strukturell bereits gut eine Million Kilometer eingespart.”

Ben Blog, Geschäftsführer von Graaco, gibt an, sich sehr über das neue Konzept, dass die Zusammenarbeit zwischen Avebe und Graaco noch weiter verstärkt, zu freuen. „Mit der Einführung dieses Shuttles wird erneut aufgezeigt, dass Zugverbindungen von und nach Coevorden äußerst kosteneffizient und nachhaltig sind. Der Shuttle-Dienst ersetzt 1.000 LKW-fahrten zwischen (Ost-) Deutschland und den Niederlanden und trägt damit
zu einer saubereren Umwelt bei”.

Zur Information:
Die Genossenschaft Avebe U.A. ist eine Genossenschaft von 2.500 Bauern in den Niederlanden und Deutschland. Die Stärkekartoffeln dieser Mitglieder werden jährlich zu
hochwertigen Zutaten auf der Grundlage Kartoffelstärkemehl und –eiweiß verarbeitet, wobei sie weltweit einen Mehrwert bieten für die Ernährung aber auch für industrielle Anwendungen. Die Genossenschaft arbeitet fortwährend an der Entwicklung neuer Möglichkeiten und Anwendungen auf der Grundlage von Kartoffelstärke und richtet sich auf eine nachhaltige Kontinuität. Das Unternehmen hat 1.300 Mitarbeiter und Produktionsstandorte in den Niederlanden, Deutschland und Schweden sowie Vertriebsbüros in den Vereinigten Staaten, Europa, Asien und im mittleren Osten. Die Hauptverwaltung befindet sich in Veendam.

Weitere Informationen finden Sie unter www.avebe.com. Der Logistik Dienstleister Graaco B.V. wurde im September 2009 in Coevorden gegründet. Er profiliert sich als führender Logistik-Dienstleister und konzentriert sich auf Produktionsund Handelsunternehmen. Das Unternehmen liegt ganz in der Nähe der A28, A37 und der deutschen A31. Zudem ist es direkt an das niederländische und europäische Eisenbahnnetz angeschlossen. Graaco verfügt in Coevorden über 200.000 m2 Grundfläche, von denen 56.000 m2 bebaut sind mit einem GrainTerminal und Lagern, die sich für viele Formen an Value-AddedServices eignen.
Weitere Informationen sind unter: www.graaco.nl zu finden. Anlage: Foto der Lancierung des neuen Rail-Shuttles von Avebe und Graaco. Nicht zur Veröffentlichung: Weitere Informationen sind erhältlich bei Avebe U.A., Frau J.
Katerberg, unter +31 (0)598-662026.
Oder Graaco B.V. Ben Blog/Nicole Thijs unter +31 (0)524-594780 oder nthijs@graaco.nl
Veendam, Coevorden; 24. November 2015.

Einzigartiges Qualitätszertifikat Graaco

März 2013 Graaco hat ein einzigartiges Qualitätszertifikat erworben! ISO 22000 ist die neuste internationale Qualitätsnorm für Unternehmen, die Aktivitäten in der Lebensmittelindustrie ausführen. Noch verfügen wenige logistische Dienstleister über dieses Zertifikat. Lesen Sie hier die Pressemitteilung: Pressemitteilung Graaco erhält Einzigartiges Qualitätszertifikat GMP+ November 2012 Im November 2012 wurden unsere GMP-Verfahren[1] erneut bewertet. Diese Audit haben wir erfolgreich bestanden. Beginn des Neubaus des GrainTerminal (Getreideterminals) von Graaco am 11. Oktober 2012. Oktober 2012

De maïs uit Oost-Europa komt nu nog symbolisch uit de lucht vallen, maar komt straks automatisch vanuit spoorwagons in de nieuwe terminal van Graaco Coevorden

Der Mais aus Osteuropa fällt jetzt nur symbolisch aus der Luft. Bald fällt er automatisch aus den Silowagons in den neuen Terminal von Graaco Coevorden. Lesen Sie hier die Pressemitteilung: Pressemitteilung vom 11. Oktober 2012: “Graaco baut einen multimodalen Getreideterminal für Glencore. Graaco feiert das 3-jährige Bestehen. September 2012 Graaco besteht inzwischen schon wieder 3 Jahre und das muss mit einem herrlichen “Drentse Krentewegge” (siehe Foto) gefeiert werden. Betriebsfest Graaco Mai 2012 Am 16. Mai 2012 haben wir unser 2,5-jähriges Bestehen gefeiert. Siehe beigefügtes Foto des Buffets bei dem Turfcafé in Schoonebeek. Graaco expandiert mit einem multimodalen Lagerhaus April 2012 Graaco hat ein einzigartiges multimodales Lagerhaus in betrieb genommen. In dieses neue Lagerhaus mit einer Lagerfläche von 1.500 m² führt ein Gleisanschluss, wodurch die Wagons im Lagerhaus be- und entladen werden können. //www.rtvdrenthe.nl/nieuws/spoorlijn-bedrijfshal-graaco-coevorden Graaco erwirbt ein einzigartiges Zertifikat. Oktober 2011 In dieser Woche erreichte der Logistikdienstleister Graaco aus Coevorden das GMP+-Zertifizierung für ihre neue Verpackungsanlage. Hiermit hat das Unternehmen erreicht, dass es den höchsten Anforderungen auf dem Gebiet der Abfüllungs-, der Verpackungs- sowie Um- und Überschlagaktivitäten sowohl für den Lebensmittel- als auch den Tierfutterbereich entspricht. Es gibt nur wenige Logistikdienstleister, die dies ebenso wie Graaco anbieten können. Klicken Sie hier für die Pressemitteilung: Pressemitteilung vom Oktober 2011: Graaco erwirbt einzigartiges Zertifikat Verpackungsanlage in Betrieb genommen September 2011 Graaco hat am 8. September 2011 eine brandneue Verpackungsanlage in Betrieb genommen. Einen Artikel hierüber finden Sie in Nieuwsblad Transport vom 16. September 2011, siehe Nieuwsblad. Graaco feiert 2-jähriges Bestehen 7. September 2011 Am 7. September 2011 bestand Graaco genau 2 Jahre. Diese denkwürdige Tatsache wurde mit einem herrlichen ‘Drentse Krentenstoet’ gefeiert. Auf dem Foto stehen von links nach rechts Johan van der Helm (Norit), Edwin Schrijver (Graaco), Ben Blog (Graaco) und Jan Duursma (Norit). Neue Auflieger für Graaco Juli 2011 Vergangene Woche wurde der erste eigene Graaco-Auflieger festlich begrüßt. Die SZM und der Auflieger sind mit dem eigenen Logo versehen und auf den niederländischen Straßen deutlich zu erkennen. Es bleibt nicht bei einem Auflieger, denn in Kürze kommen noch zehn Auflieger. Klicken Sie auf den Links, um die Pressemitteilung und das Foto zu sehen: //www.coevordenhuisaanhuis.nl/?n_id=202993&s_id=556 Graaco baut Agrologistikzentrum Juni 2011 Auf dem Unternehmensgelände von Graaco in Coevorden wurde das erste Silo einer Reihe von geplanten Silos aufgestellt. Dieses Silo ist Teil eines neuen Agrologistikzentrums. Pressemitteilung: Graaco baut Agrologistikzentrum.doc Graaco bei RTV Drenthe “Das Unternehmen Graaco baut zurzeit in Coevorden eine neue Fabrik für die Verpackung von Gluten in kleine Säcke”. Lauschen Sie dem Interview von RTV Drenthe: //www.rtvdrenthe.nl/nieuws/62266/graaco-bouwt-fabriek-in-coevorden